توماس ادیسون

ادیسون یک مثال عالی برای فردی است که به حرف دیگران گوش نکرد و اسیر شکست نشد. جالب است بدانید که معلمان توماس به وی می گفتند که او احمق تر از آن است که بتواند چیزی را یاد بگیرد. ادیسون اما هیچگاه دست از تلاش بر نداشت و سرانجام پس از هزاران بار شکست، توانست نام خود را در تاریخ جاودانه کند.
ادیسون هنگامی که درباره شکست هایش از او سؤال کردند، چنین گفت: «من شکست نخوردم. من فقط هزار راه پیدا کردم که به موفقیت ختم نمی شدند.»
زندگینامه توماس ادیسون
توماس ادیسون ( Thomas Edison ) در ۱۱ فوریه سال ۱۸۴۷ میلادی در شهر میلان واقع در ایالت اهایو، آمریکا متولد شده است. پدر ادیسون یکی از افراد بااستعداد و باهوش بود و مادر توماس یک معلم بود. زمانی که ادیسون ۴ سالش بود به همراه خانواده اش به ایالت میشیگان نقل مکان کردند.
توماس ادیسون در سن ۱۲ سالگی،مشغول فروشندگی میوه، روزنامه و دیگر وسایل در راهآهن گرندترانک شد. ادیسون با کمک یک ابزار چاپ کوچک و معمولی، کتاب قاصد گراند ترانک را در یک ماشین زباله نوشت و موفق شد در سال ۱۸۶۲ آن را به چاپ برساند.
این کتاب به ۴۰۰ نفر از کارکنان راهآهن داده شد.و در همان سال ادیسون به عنوان اپراتور تلگراف مشغول به کار شد.و توماس ادیسون کار اپراتوری تلگراف را از پدر کودکی که جانش را نجات داده بود فرا گرفت.
اولین اختراع توماس ادیسون
در زندگینامه توماس ادیسون می خوانیم زمانی که تنها ۲۱ سال داشت نخستین اختراع خودش ، که یک دستگاه الکتریکی شمارش آرا بود عرضه کرد. در سال ۱۸۶۹ ادیسون که اداره راه آهن را ترک کرد ،و به عنوان سمت سرپرست فنی استخدام یک مؤسسه صرافی بزرگ در نیویورک شد.
در این مقام توماس ادیسون توانست اولین اختراع موفق و کاربردی اش را که یک نوع تلگراف چاپی بود، به اسم خود به ثبت برساند . تلگراف ادیسون برخلاف انواع رایج که علائم مورس را به صورت صداهای کوتاه و کشیده به گوش اپراتور می رسانیدند، آنها را مانند خط و نقطه بر روی نوار کاغذی چاپ می کرد.
توماس ادیسون حق امتیاز اختراعش را در مقابل ۴۰۰۰ دلار به بخش مدیریت صرافخانه واگذار کرد و با پول آن درشهر نیوجرسی یک کارگاه تحقیقاتی برای خود تاسیس نمود. در محل جدید سکونت ادیسون علاوه بر تکمیل لوازم جانبی تلگراف، یک سامانه پیشرفته نمایشگر اطلاعات بورس را طراحی کرد که سود بسیار زیادی از آن برایش بوجود آمد.
لابراتور پژوهشی
ایجاد لابراتور پژوهشی توماس ادیسون
توماس ادیسون ( Thomas Edison ) سال ها در این فکر بود که محل تاسیس کارگاه خود را به مکانی بزرگ تر و جادار تری انتقال دهد . که با بدست آوردن سرمایه کافی در سال ۱۸۷۶ در «منلوپارک» نیوجرسی یک لابراتوار پژوهشی که بسیار مجهز بود بنیان نهاد و یک گروه از افراد با استعداد را برای همکاری فراخواند.
احداث آزمایشگاه ادیسون نقطه عطفی در رشته فعالیت های ادیسون و یکی از بزرگ ترین ابتکارهای او شناخته شده است. آزمایشگاه منلو پارک یکی از اولین مؤسسه های بود که مخصوص هدف تولید و تکمیل اختراعات علمی دایر شد و آن آزمایشگاه را باید نخستین نمونه آزمایشگاه های تحقیقاتی بزرگی دانست که از آن به بعد تمام صنایع بزرگ و مهم در کنار کارگاه های خود احداث کردند.
به علت نظارت و سازماندهی توماس ادیسون و همکاری گروهی کارمندان او اختراعات کوچک و بزرگی در این مؤسسه تولید شدند که البته تمامی آن ها به اسم ادیسون ثبت شدند.
اختراعات
جالب است بدانید توماس ادیسون بیش از هزار نوع اختراع دارد. او همچنین برنده جوایزی بسیاری چون لژیون دونور شده است. از مهمترین اختراعات توماس ادیسون می توان به لامپ الکتریکی، گرامافون، باتری، کینتوگراف، دستگاه ضبط صدا، موتور جهانی که باجریان متناوب یا مستقیم کار میکند اشاره کرد.
توماس ادیسون با تاسیس اولین کارخانه و شبکه توزیع برق برای منازل و اماکن خصوصی باعث ایجاد توسعه ای بزرگ در صنعت شد و این افتخاری بزرگ در زندگینامه توماس ادیسون بود. ادیسون تنها یک مخترع نبود بلکه او در زمینه ی تولید و سازماندهی چندین کمپانی و شرکت های صنعتی کارهای بسیار مهمی انجام داد.
جالب است بدانید یکی از مهمترین شرکت هایی که توماس ادیسون تاسیس کرد شرکتی است که امروزه آن را به اسم «جنرال الکتریک» میشناسید و در تمام دنیا معروف و مشهور شده است. شکی در این نیست که بدون قدرت سازماندهی و تلاش بسیار ادیسون رسیدن به این همه موفقیت ممکن نبود.
نیکلا تسلا که از فیزیکدانان برجسته و یکی از همکاران ادیسون بود درباره روش توماس ادیسون برای حل مسائل می نویسد: اگر ادیسون تصمیم داشت سوزنی را در انبار کاهی پیدا کند، با پشتکارفراوان تمام رشته های کاه را کنار می زد تا سرانجام موفق شود سوزن را پیدا کند.بارها با تأسف شاهد این بودم که چگونه بخش زیادی از وقت و انرژی او صرف یافتن یک فرمول کوچک یا انجام دادن محاسبه ای جزئی می شد.
جمله ای از توماس ادیسون در این مورد: نوآوری شامل یک درصد الهام روح و نود و نه درصد عرق ریختن و تلاش کردن است .
سالهای پایانی عمر ادیسون
در سال ۱۹۳۱ ادیسون درخواستنامه ثبت آخرین اختراع خود که وسیلهی نگهدارندهی اشیاء هنگام آبکاری الکتریکی بود را به ادارهی ثبت اختراعات فرستاد اما پیش از دریافت پاسخ، مریضیش به او مهلت نداد. این مخترع بزرگ در ۱۸ اکتبر سال ۱۹۳۱ در سن ۸۴ سالگی و به علت بیماری دیابت چشم از جهان بست .

درباره نرجس زمزم
نرجس زمزم هستم، سخنران انگیزشی و مدرس مهارت های موفقیت فردی و اجتماعی، مشاور تغییر و تحول.
سایر نوشته های نرجس زمزم
دیدگاهتان را بنویسید